Irritabel Tyktarm – IBS

Behandling af IBS

Irritabel tyktarm kan skyldes flere årsager og kendetegnes primært ved følgende symptomer:

 • Mavekramper
 • Oppustet mave
 • Kvalme
 • Diarré eller forstoppelse
 • Vekslende afføring
 • Fordøjelsesbesvær 
 • Træthed
 • Mangel på energi

Årsagerne til Irritabel Tyktarm kan være mange og det er derfor vigtigt at undersøge hvad der skyldes tilstande og symptomerne. Dette gøre vi ved en grundig snak med patienten; hermed patientens symptomhistorik, kost, livsstil eller eventuel andre tilstande eller sygdomme patienten måtte have, som tilsammen udgør en række ledetråde til årsagen bag IBS symptomerne. 

Her kan der blandt andre være tale om tilstand af dysbiose, bakterieovervækst, skjulte madallergier, ubalance i mavesyren eller galdeblærens funktion eller andre bakterielle eller inflammatoriske tilstande der kan være årsagen bag symptomerne. 

Mange af de tilskudsprodukter der findes på markedet i dag inden for IBS behandling har kun en lindrende effekt på symptomerne, og patienterne ender som regel med et tilbagefald i deres IBS symptomer. Dette skyldes især den manglende analyse af patientens tarme og fordøjelsessystem, samt en analyse af mulige følgesymptomer andre steder i kroppen, som også kunne indikere en specifik årsag til opstand af IBS hos patienten. Derfor er det vigtigt at nå frem til årsagen til tilstanden i stedet for at symptombehandle. 

Med andre ord findes der i fleste tilfælder hos patienter med IBS en mere grundlæggende årsag bag deres IBS tilstand. Her har vi specialiseret os i at undersøge mønstrene i patientens symptomer og kan dermed nå frem til en mere effektiv behandling af IBS med langvarig behandlingseffekt.  

Laboratorietest for IBS

Hos IBS Klinikken tilbyder vi en bred palette af laboratorietest, som vi anvender til udredning af patenternes IBS symptomer. Brug af laboratorietest kan i fleste tilfælde være en god investering, idet vi hurtigt kan komme årsagen til patientens gener nærmere og dermed nå frem til en noget mere konkret og detaljeret anbefaling til en behandlingsmetode. 

Vi tester blandt andet for:

 1. Bakterieovervækst i tyndtarm
 2. Madallergier og overfølsomhed
 3. Dysbiosis
 4. Candida svamp
 5. Infektion 
 6. Parasitologi
 7. Patogener

 

Kontakt os for en individuel snak omkring dine symptomer!

Irritabel tyktarm test

 

Få inspiration hvis du døjer med fordøjelsesproblemer!

Tilmeld dig vores månedlig nyhedsbrev.