Parasitter

Parasitter 

Mens parasitisk infektion kan være en underliggende etiologisk faktor i flere kroniske sygdomsprocesser, overvejer læger ofte ikke potentialet for parasitisk involvering, fordi tegn og symptomer på parasitisk infektion ofte ligner dem fra andre sygdomme. Alligevel er det blevet vist, at parasitprøvning er en rimelig tilgang til påvisning af årsagsmidler til kroniske gastrointestinale lidelser. Ifølge Dr. Hermann R. Bueno fra Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene i London er “parasitter den manglende diagnose i opståen af ​​mange kroniske helbredsproblemer, herunder sygdomme i mave-tarmkanalen og det endokrine system.” De fleste vesterlændinge er tilbøjelige til at tro, at en parasitisk infektion er en sjælden og eksotisk begivenhed, begrænset til dem, der bor i og har rejst til troperne. Der har imidlertid været en stigning i forekomsten af ​​parasitinfektioner på grund af forurening af vandforsyningen, øget brug af daginstitutioner, øget rejse til og besøg fra beboere i andre lande, hvor parasitinfektioner er endemiske husdyr, forbrug af eksotiske og ubehandlede fødevarer, antibiotikabrug og øget seksualitet.

Infektion kan forekomme ad fire forskellige veje. Disse ruter inkluderer forurenet mad eller vand, insektvektorer, seksuel kontakt og passage gennem hud og næse. En grundig patienthistorie hjælper med at vurdere muligheden for parasitisk infektion og behovet for passende test for at bekræfte en mistanke. En endelig diagnose kan dog være vanskelig, fordi livscyklussen for nogle parasitter gør det muligt for dem at undslippe detektion gennem standardtest. Forstyrrende faktorer som barium, vismut, klyster og antimikrobielle stoffer såsom antibiotika kan yderligere komplicere påvisning af parasitter i afføringen. Dette er grunden til at hensigtsmæssig testning er vigtig, når der er mistanke om en parasitisk infektion.

dysbiose

Parasit test & behandling

Hvad kan du gøre?

Hos IBS Klinikken tilbyder vi en to forskellige afføringsprøver der kan hjælpe med at detektere tilstedeværelsen af parasitter i tarmene. 

GI MAP Test

Med vores GI Map test tilbyder vi en kombineret analyse af både bakteriesturkturen samt indikationer af tilstedeværelse af parasitter. I denne laboratorietest analyseres kun fire mest gængse typer af parasitter. For mere grundig analyse af parasitologi anbefaler vi vores Parasitology x2 test eller vores Udvidet afføringsprøve + Parasitology x3 test.

Parasitology x2 Test

Parasitology x2 testen er designet til at opdage parasitære infektioner og tilstande, der ofte overses, fordi deres symptomer ligner andre sygdomme. Her tilbyder vi en grundig analyse af eventuel tilstedeværelse af parasitter i tarmene, hvor der testes og analyseres for hele 24 forskellige typer af parasitter.

Prøven foretages via to afføringsprøver over en periode på to dage.

Ønsker du at kombinere prøven med en yderligere analyse af andre bakterietilstande i dine tarme, anbefaler vi vores Udvidet afføringsprøve + Parasitology x3 test.

Udvidet afførringsprøve + Parasitologi x3 Test

Med vores Udvidet afføringsprøve + Parasitology x3 test tilbyder vi en grundig analyse af eventuel tilstedeværelse af parasitter i tarmene. I denne laboratorietest analyseres for hele 24 forskellige typer af parasitter samt andre bakterielle og inflammatoriske tilstande i tarmene, som eksempelvis dysbiose og candida svamp.

Prøven foretages via tre afføringsprøver over en periode på tre dage.

 

Få inspiration hvis du døjer med fordøjelsesproblemer!

Tilmeld dig vores månedlig nyhedsbrev.