Om klinikken

personen bag

BEHANDLING HOS TINA

UDDANNET KOSTVEJLEDER & FOREDRAGSHOLDER

Mit navn er Tina Bisgaard og jeg er behandler her hos IBS Klinikken.

Hos IBS Klinikken tilbyder vi en meget effektiv behandlingsmetode mod irritabel tarmsyndrom med langtidsholdbar behandlingseffekt.

Min passion for at hjælpe andre mennesker med tarmproblemer udspringer af, at jeg selv har døjet med irritabel tarmsyndrom i over 3 år efter en længerevarende overmedicinering med morfin og nervemedicin i forbindelse med en rygskade.

MIN BAGGRUND

Oprindeligt uddannet Cand.mag i turisme. Har arbejdet i 10 år med turisme erhvervsudvikling og marketing, indtil at jeg i 2017 blev ramt af irritabel tarmsyndrom og senere uddannede mig som kostvejleder, hvorefter jeg startede IBS Klinikken.

MIN HISTORIE

Efter at jeg stoppede med den stærke smertestillende medicin, kom mine maveproblemer som et lyn fra en klar himmel, hvor jeg gik fra indlæggelse på rygafdelingen til indlæggelse på mave-tarm afdelingen.

Jeg har siden hen vitterligt følt mig svigtet af det danske sundhedssystem, hvor ”INGEN” kunne fortælle mig konkret hvad jeg fejlede og hvad der skyldtes mine kraftige IBS symptomer, som mavekramper, kronisk forstoppelse, oppustethed, ekstrem træthed og udmattethed og meget mere.

Idet alle mine prøver var fine og ikke indikerede nogen farlig sygdom fik jeg at vide, at jeg havde stress og depression, uden at jeg hverken følte mig særlig stresset eller deprimeret.

Jeg udviklede efterhånden madallergier på stort set alt hvad jeg spiste og hver dag lignede jeg en gravid kvinde i 7. måned. Der gik 8-10 dage mellem de store toiletbesøg, som mange gange førte til ekstreme smerter i maven. Mit immunforsvar var så lav, at jeg konstant var syg med forkølelse, influenza og diverse inflammation. Jeg fik kontinuerlig blærebetændelse, hudproblemer og hormonforstyrrelse, som endte med en diagnose på endometriose oven i det hele.

Til sidst, hvor det blev rigtig slemt, fik jeg også udviklet voldsomt svimmelhed, angstanfald og hukommelsestab. Det blev så slemt, at jeg til tider ikke kunne genkende tal og bogstaver på en skærm og jeg begyndte at glemme mine daglige gøremål og aftaler. På det tidspunkt var det gået op for mig, hvor slemt det egentlig stod til med min mave – og at jeg selv skulle trække i arbejdstøjet.

Forinden mine pludselige tarmproblemer havde jeg aldrig nogen sinde før døjet med hverken mavekramper, oppustethed, madallergier, træthed eller nogen af de andre symptomer på listen. Jeg har dyrket en del sport igennem hele mit liv og har altid været sund og rask, og jeg så det som en fornærmelse, at jeg blev fortalt, at det hele var oppe i mit hoved og at jeg bare skulle gå hjem og slappe af og blev tilbudt antidepressiver, som jeg nægtede at tage imod.

Jeg nægtede også at tro på, at det hele var rene tilfældigheder, at jeg pludseligt skulle døje med så mange ting på en gang. Jeg var ”HELT” overbevist om at det hele hang sammen og at det hele var direkte relateret til mit tarmsystem, men mine påstande blev blankt afvist af de danske læger og specialister, som stort set grinede mig op i hovedet og syntes at jeg var skør. 

Jeg brugte en formue på helsekostprodukter med diverse kosttilskud, prøvede diverse alternative behandlere, low FODMAP diæt, detox-kure, faste-kure – men INTET virkede!

Jeg græd mig selv i søvne både over smerterne og konstante ubehag i maven, men også over at jeg følte mig som en dårlig mor og hustru, som ingen energi eller overskud havde til min familie grundet ekstrem træthed og svimmelhed.

Jeg har derfor brugt de seneste par år af min liv på at lavet enormt meget research og er siden hen blevet meget klogere på tarmsystemets funktion, hvilket har ledt mig frem til hvad der skal til for at bringe mit tarmsystem i balance. Jeg fandt bland andet ud af, at tarmsystemet er i tæt kommunikation med vores nervesystem, hormonsystem og ikke mindst immunforsvar, hvilket forklarede svimmelheden, forkølelserne, hudproblemerne, endometriosen og alt andet for mit vedkommende.

Desuden fandt jeg også ud af at problemerne for mig ikke opstod i tyktarmen, men i tyndtarmen, hvor der opstod en masse “forkerte” kemiske reaktioner, som dernæst påvirkede resten af min fordøjelse, også i tyktarmen.

Det hele gav pludseligt mening!

Da jeg endelig startede med at behandle mine symptomer på den rigtige måde, som udelukkende gik ud på, at jeg skulle tilføre min kost specifikke næringsstoffer, som jeg selv lavede hjemme i mit eget køkken, gik der under 24 timer før jeg mærkede de mest forbløffende resultater, som jeg kun havde drømt om i 3 år.

”INGEN LANGVARIGE DIÆTER, FASTE- ELLER DETOX-KURE. INGEN HOKUS POKUS!”

Det eneste der skulle til var at forstå mikroorganismernes sammensætning i min mave samt hvad mine tarme desperat havde brug for. 

Allerede efter det første døgn var halvdelen af mine IBS og SIBO symptomer væk og efter yderligere to uger havde jeg ingen symptomer overhovedet. Min smerter, forstoppelse og ekstrem oppustethed var pist væk og jeg havde pludseligt en masse energi og overskud i min hverdag. Det var helt magisk!

I dag er jeg kommet af med stort set alle symptomer, ikke kun maveproblemer men har hellere ikke døjet med svimmelhed, angst, hukommelsestab, hudproblemer eller andet siden.

Jeg har siden hen forsket en del i bakteriebalancen i mave-tarm systemet og har endelig fundet en metode der virker!

Jeg er samtidigt også forarget over, hvor mange mennesker med maveproblemer i dag, der bliver fejldiagnosticeret med stress og depression, som i virkeligheden bare har udfordringer med deres fordøjelse.

Så hvis du døjer med irritabel tyktarm eller tyndtarm og leder desperat efter en løsning, der kan få din mave og liv i balance igen, så kom og få en snak med mig.

Jeg er sikker på at jeg vil kunne hjælpe dig finde vejen ud af dine IBS og SIBO symptomer. 

Varmeste hilsner

Tina Bisgaard

om klinikken

Alternativ behandling af Irritabel Tyktarm (IBS)

Hos IBS klinikken behandler vi udelukkende patienter med irritabel tarmsyndrom.

De fleste af vores patienten mærker betydelige forbedring i deres tilstand allerede efter den første konsultation hos os.

Vores behandlingsforløb indebærer følgende:

Gennemgang af patientens symptomhistorik samt udredningsplan

Evt. én eller flere laboratorietest

Omlægning af kost

Evt. supplerende behandling med kosttilskud

Opfølgning af patientens behandlingsforløb

 

Få inspiration hvis du døjer med fordøjelsesproblemer!

Tilmeld dig vores månedlig nyhedsbrev.