Top 5 bedste probiotika stammer til mave-tarm

6 okt, 2021 | Behandling

Her er vores bud på top 5 bedste probiotika stammer til mave-tarm!

Det er vigtigt at forstå, at alle mennesker reagerer forskelligt på probiotiske tilskud og mælkesyrebakterier stammer, idet ikke én tarm er ens. På trods af at tarmbakterier statistisk set udgør et helt kilo af vores samlede vægt, så er den bakterielle sammensætning ikke ens for hvert enkelt menneske. 

Derfor er det vigtigt at du eksperimenterer med forskellige stammer af bakterier og probiotiske kulturer samt dosering med henblik på at finde det perfekte match for dig. 

Her er listen over de mest testede og anvendte probiotiske stammer, som har vist stor effekt i forhold til behandling af mave-tarm. 

dysbiose

1. Saccharomyces boulardii

Dette er faktisk en type gær og ikke bakterier. Det er den eneste gær, der anses for gavnlig nok til at blive betragtet som et probiotikum. Det hjælper med at bekæmpe patogene stammer af bakterier og reducerer inflammation. Bemærk, at S. boulardii ikke koloniserer tarmen, så den skal tages kontinuerligt, og det anbefales at tage den sammen med en bakterie, der vil kolonisere tarmen.

2. Bifidobacterium infantis

Denne mælkesyrebakterie stamme er godt testet og har vist sig at reducere mavesmerter, oppustethed og vanskeligheder ved afføring. Resultater tyder også på, at det virker til at have en immunmodulerende rolle.

3. Bifidus lactis

Det er vist, at dette probiotika forbedrer immunsystemet, reducerer forekomsten af ​​antibiotikarelateret diarré og understøtter ordentlig afføring. 

4. Lactobacillus plantarum

Dette probiotika har vist at reducere oppustethed, normaliserer afføring, lindrer mavesmerter og forbedrer symptomer ved irritabel tyktarm, forhindrer overproduktion af gær og reducerer bakteriel translokation. Dette findes også i det samme tilskud, der indeholder s. boulardii stammen.

5. Bacillus Indicus (HU36TM) 

Dette mælkesyrebakterie stamme er en af de nyeste på markedet med henblik på genoprettelse og behandling af mave-tarm. Det er bedre kendt under sit varemærke som et jordbaseret probiotikum, som mange patienter med bakterieovervækst i tyndtarmen (SIBO) og irritabel tyktarm (IBS) har rapporteret succes med. 

 

Få inspiration hvis du døjer med fordøjelsesproblemer!

Tilmeld dig vores månedlig nyhedsbrev.